De simpelste methode is het stikken van Bandex ® band aan de bovenkant van de gordijnstof. Bandex band is voorzien van koordjes waarlangs je de stof opschuift tot plooien.Het voordeel is dat je de plooien niet meer hoeft te berekenen en in te stikken. Ook heb je een ruime keus aan type plooien. Voor vitrage worden vaak de transparante bandjes gekozen. (zie plooien)

Geen plooien uitrekenen of instikken. Het is verstandig om voor het kopen van de stof te bepalen met welke plooi je het gordijn maakt zodat de juiste hoeveelheid stof gekocht kan worden. De stofverhouding staat op de doos bij elke plooi aangegeven. Staat er b.v. 1:2 op dan betekent dat dat je voor 1 meter breed gordijn 2 meter band nodig hebt.

Ga voor overgordijnen in de regel uit van 1:2 tot 1:2,5

Als de keuze van de plooi bepaald is kan het gordijn op maat gemaakt worden, rekeninghoudend met de stofverhouding en inclusief de zijnaden. Daarna kan het Bandexband opgestikt worden, koordjes aantrekken ------------ klaar!

Let op: bij groepjes plooien moet de tussenruimte mooi glad blijven. Schuif plooi voor plooi in en bij weerstand niet forceren.

De overgebleven koordjes niet afknippen, maar opwikkelen tot een bundel en aan de zijkant hangen. i.v.m. stomen - verhuizen.

Bandex gordijnband is verkrijgbaar in:

- Wit en transparant.

- Is licht in gewicht.

- Bestand tegen uv-licht.

Bestand tegen wassen en stomen.